Wat doe ik

Groeien naar een gezond gewicht mét zelfvertrouwen en zónder dieet? Dat kan!

Wil jij je weer lekker voelen in je eigen lijf? Weer lekker kunnen spelen, sporten en bewegen? De kleding kunnen kopen die je leuk vindt? Weer (meer) zelfvertrouwen krijgen? Dit zijn een paar voorbeelden die kinderen en jongeren noemen van dingen die door hun overgewicht anders gaan dan ze zouden willen.

Als eetcoach kan ik je helpen om te groeien naar een gezond gewicht met zelfvertrouwen en zonder dieet! Ik werk daarbij met de methode ‘Lekker Pûh!!!’, waarbij ik jou en de rest van het gezin begeleid om het gezonde gedrag te verbeteren. Dit gebeurt op een interactieve, gevarieerde en enthousiaste manier.

Wat houdt de ‘LEKKER PÛH!!!’ methode in?

Volgens ons is lijnen of diëten voor kinderen een aanslag op de gezondheid. Ieder dieet, in welke vorm dan ook, belemmert de groei en ontwikkeling van gezonde jongeren. Samen met kind en ouders gaan we op zoek naar de verborgen dikmakers in de huidige voeding. We stellen lekkere alternatieven voor en zorgen dat uw kind een gezond en gevarieerd voedingspatroon ontwikkelt en voldoende beweegt. Een patroon dat past binnen het gezin en waar je kind ook volmondig “JA” tegen zegt, waardoor hij of zij op een natuurlijke manier naar een gezond gewicht groeit.

Wij werken intensief en op maat om jongeren inzicht te geven in een gezonde leefstijl. We motiveren en leren het kind hoe het zelfstandig (met hulp en steun van ouders) op gezond gewicht komt en blijft. Het kind kan na het traject zelf keuzes maken in gezonde voeding en leefstijl, is gemotiveerd en weet om te gaan met moeilijke momenten en valkuilen die op zijn/haar pad komen.

De eerste keren dat het de jongere komt, werken we samen met de ouders of verzorgers voornamelijk aan het overbrengen van kennis. Hierna leren we iedere jongere zijn eigen specifieke situatie beter te kennen en te herkennen. Het vergroten van inzicht en zelfkennis zorgt in het traject voor het opbouwen van een langdurig gezonde leefstijl. Aan de orde komen hierbij zaken als te veel eten, eten uit verveling, plezier in bewegen, goede keuzes maken, opkomen voor jezelf enzovoorts.

De eerste vijf weken kom je elke week naar Lekker Pûh!!!. Daarna ga je naar 4x elke twee weken, daarna 4x elke maand, daarna elke drie maanden. Zolang je nog groeit of zolang het nodig is, zien we je vervolgens graag elk half jaar. Onze methode is op maat van het gezin, dus hier is geen exacte tijd aan te verbinden.*

Naast het bieden van individuele begeleiding aan kinderen en jongeren en hun ouders/verzorgers, geef ik ook workshops, ondersteun ik scholen en zijn er mogelijkheden voor groepsbegeleiding.

Voor contact, klik hier

Website: www.lekkerpuh.net
https://youtu.be/Hl0qO5aWQF0